Improvements at Raynsford Academy

Tuesday, March 15th, 2016
20160222_153455

Wrap-around play and entrance canopy

We have recently completed a building improvement project at Raynsford Academy in Henlow. Our changes incorporated a side extension to an existing classroom so that the Reception class could be relocated, leaving a large internal space available for the local village pre-school. Our design also included reconfiguration of the central area to create separate WCs for the Reception class and Pre-School, with a shared group room.

A large new external play canopy has been installed to wrap around the building serving the Reception class play area, and it also creates a covered entrance to the Pre-School. Formed from powder-coated steel posts and Perspex, play canopies such as these are becoming an essential feature of all primary schools so that the curriculum requirement to provide external play can still be followed in all weathers.

Our design scheme has delivered additional space for the school with only a modest extension, by creatively re-designing the internal spaces and ancillary facilities. As part of the works, the existing car park was extended to create six additional parking spaces.

IMG_8191

Bright WC Cubicle Design