Permission Granted for Barn Conversion

Friday, September 14th, 2018

Planning permission has just been granted by Central Bedfordshire Council for the conversion of a modern storage barn into a residential annexe.

Built around 9 years ago, the barn had up until recently been used as a stable and tractor store. The homeowner approached us requesting advice on making a conversion in order to provide safe and secure ancillary accommodation for an elderly relative.

Our design incorporates a split level living room, separate dining area and kitchen, a double bedroom and bathroom. A mezzanine gallery area will be created above the living room for storage. Additional roof lights and bi-fold doors will bring natural light flooding in. However, other architectural alterations to the exterior of the building have been kept to a minimum to maintain the rustic character of the building in the rural setting. A small patio and garden area will also be incorporated.