Planning granted for extension of house in Quainton

Wednesday, June 5th, 2019

We are pleased that Aylesbury Vale District Council has granted permission to modernise a 20th century house in the middle of the village of Quainton with its eclectic mix of older cottages and houses interspersed with a few dwellings of more recent construction.

The owners aspire to improve the layout and use of space within the dwelling by carrying out a reconfiguration of some of the ground and first floor rooms which will in turn create a larger, open-plan kitchen/dining space with ready access to the rear garden.

The dated conservatory will be demolished and replaced with a two storey rear extension offering more useful living space. The family home will benefit from a new play room to the ground floor and a new master bedroom on the first floor.

The planned improvements will also enhance the appearance of the front elevation, particularly bearing in mind its location within the Quainton Conservation Area.

Overall the planned changes will modernise this lovely family home and provide much needed space.