Planning Granted for Rear Extension

Monday, October 29th, 2018

Aylesbury Vale District Council has this week granted planning permission for a part two storey and part single storey rear extension for the home of a local resident, based in the expanding village of Haddenham.

The homeowner wanted to improve the internal layout of her 3-bedroomed, semi-detached home; presently there is a large but long lounge, undersized dining room and inharmonious kitchen/utility space.

Once the consented works have been carried out, there will be a larger and well-designed kitchen, enough space for an adjacent dining/family area with floor to ceiling folding doors into the rear garden, and a separate utility/WC. On the first floor, there will be an extra bedroom for the growing family.

The homeowner is thrilled with the outcome, and looks forward to making a start soon. In the meantime, we are working on the specification for her with a view to shortly inviting builders to quote for the works.