Success for Kitchen Extension Application

Wednesday, August 22nd, 2018

We have recently secured Householder planning permission for a new single storey kitchen extension at a house in Milton Keynes. Because of poor design, their existing kitchen was isolated from the rest of the house and garden, and could be cold in winter. The owner felt that their 1990s house could benefit from a better ground floor layout, to create a more open-plan and family-friendly kitchen and relaxation space. We agreed, and suggested demolishing a rear section of the original dwelling to replace it with an extension which stretches across the width of the house.

Our design includes a feature glazed roof lantern to allow lots of natural light into the space, and bi-folding doors to make the most of the garden. As you can see from the 3D visualisation, when completed not just the internal layout will have been improved, but also the appearance of the dwelling when viewed from the garden.