Tag Archives: #extension

PCMS Design Relocates!

Wednesday, April 20th, 2022

PCMS Design is pleased to announce that we have recently relocated! We’ve moved our office premises by only a few miles from Haddenham to Long Crendon, a nearby Buckinghamshire village. Our new office is in a lovely, totally self-contained building located within a farm complex, situated on the rural edge of the village. We now have tractors rumbling down the driveway, the sound of cattle in the distance and hares hopping past the window! We’ve all been impressed by the views, which extend across open farmland and countryside towards the Chiltern Hills.

New office in Long Crendon

Our working environment is certainly more harmonious and peaceful, and we’re trusting that the office move will provide inspiration for ever more creative architectural designs! If you have a home, educational, community or commercial project that would benefit from architectural advice or project management, then do get in touch for a no obligation chat. We are happy to work throughout rural (and urban) Oxfordshire, Buckinghamshire, Berkshire, Bedfordshire, Hertfordshire, Gloucestershire and beyond …

Our new address: The Barn, College Farm, Chearsley Road, Long Crendon, Buckinghamshire HP18 9AP

Other contact details are the same – Tel: 01844 202932  Email: info@pcmsdesign.co.uk  www.pcmsdesign.co.uk

Improvements to Social Housing

Friday, April 8th, 2022

Our latest project for Thame & District Housing Association – a two storey side extension and refurbishment of two flats – is due to start on site in mid-April. Planning permission was sought and granted by Buckinghamshire Council for improvements to the one bedroom flats at Anstey Court in Waddesdon.

Flats to be improved at Anstey Court in Waddesdon

The existing stairs to the first floor accommodation pose accessibility issues, as they’re too steep to meet the latest building regulations: our solution was to design an extension to the side of the building to house a new wider staircase and entrance door, so that it’s more suitable for elderly residents.

Because of the siting of the building there was only one option for the extension, and it meant that the internal layout of the First Floor flat would be changed to accommodate the new entrance. The Ground Floor flat will receive full redecoration.

Our administration of the procurement process lead to Skyline Development & Construction being appointed to carry out the building works, and we are looking forward to working with them on this social housing improvement project.